top of page

Història

El Morell és una vila i municipi de Catalunya dins la comarca  del Tarragonès. A la província de Tarragona. El municipi del Morell  d'uns 3750 habitants actualment està situat al bell mig del triangle definit per les tres ciutats més importants del Camp de Tarragona (Tarragona, Reus i Valls),  i limita amb el marge dret del riu Francolí. En la dècada de 1970 es va instal·lar en el terme municipal una refineria (complex de Repsol Química) que s'ha convertit en la principal activitat econòmica de la localitat. Les terres de cultiu que encara resten estan destinades principalment al cultiu de l’avellana.

Els orígens de la creació del Club de futbol C.D Morell ens remunten a l’any 1952, moment en el qual es va afiliar a la Federació Catalana de Futbol, no obstant cal dir que la pràctica d’aquest esport  va arribar abans, durant la dècada del 1930 el futbol arribava al poble de mà de la burgesia barcelonina. El 1952 es fundat com club oficial, sota la presidència de Santiago Roig. El Club en l’actualitat disposa de 12 equips, Un equip dels mes petits en l’etapa d’iniciació, dos equips de prebenjamins 1º i 2º any, dos benjamins 1º 2º any, dos alevins 1º i 2º any, un infantil, un cadet, un juvenil, un equip cadet-juvenil femení futbol 11 i el nostre primer equip en tercera catalana.

Durant tots els anys de formació del C.D. Morell ha aconseguit ser un club amb criteri i categoria, que compta amb la majoria dels seus equips a Primera Divisió, cosa que converteix l'entitat en tota una referència al camp de Tarragona. La primera vegada que aconsegueixen un ascens es durant la temporada 1994/95, aconsegueixen el ascens de primera regional. L’any 2000 el club aconseguint l´ascens històric a Primera com campió de la lliga Preferent. En la temporada 2014/15, el primer equip es proclama campió de lliga de Primera Catalana, aconseguint l´ascens històric a tercera divisió nacional. L’any 2015 El CD Morell es va proclamar Campió de Catalunya Amateur 2015 de les categories territorials, després de vèncer a la fina al CE Júpiter per 2 gols a 0.

campeon.jpg
AJUNTAMENT EL MORELL.png
DSC_0006.jpg
CD MORELL.gif
CAMPIÓ_CATALUNYA_2015.jpg
bottom of page